2.2.0 Онлайн помощ

В допълнение към документацията предоставена с Slackware Linux, на разположение е и огромен онлайн ресурс.

2.2.1 Официален уеб сайт и форуми

Официалният сайт на Slackware Linux (www.slackware.com) се обновява рядко, но в него можете да намерите информация за нови версии, както и по-важни новини свързани с Slackware. Преди време имаше активен помощен форум, но поради редица обстоятелства той беше спрян. Въпреки това, форумът е архивиран и може да се открие на http://www.userlocal.com/phorum/.

2.2.2 E-mail поддръжка

Всеки поръчал официалния CD пакет има право на безплатна помощ по e-mail. Имайте в предвид, че голяма част от разработчиците на Slackware са от "старата школа". Това означава, че предпочитат да помагат на онези, които имат искрен интерес и желание да си помогнат. Все пак, преди да зададете въпрос по e-mail проверете наличната документация и уеб сайта (особено FAQs секцията).

Адресът за техническа поддръжа е: support@slackware.com. Други e-mail адреси и информация за контакт са поместени на уебсайта.

2.2.2.1 Slackware Linux пощенски списъци

На разположение са няколко пощенски списъци.

За да се запишете в пощенски списък, изпратете email на majordomo@slackware.com с фразата “subscribe [име на списък]” в тялото на писмото. Имената са описани по-долу.

Архиви на пощенски списъци могат да бъдат открити в Slackware сайта:

http://slackware.com/lists/archive/

slackware-announce пощенския списък е за съобщения за нови версии, главни ъпдейти и други важни новини.

slackware-security пощенския списък е за съобщения свързани със сигурността. Пробиви в системата и други външни намеси свързани с Slackware ще бъдат оповестявани тук.

Тези списъци се предлагат и в "цяла" (digest) форма, т.е. вместо да получавате по няколко съобщения дневно, ще получите едно голямо съобщение в края на деня. Ако предпочетете този вариант използвайте slackware-security-digest.

2.2.3 Неофициални уеб сайтове и форуми

Google

Kung-Fu господаря на търсачките. Тук и на google.com/linux можете да откриете всичко. Това е, просто google :)


Valid XHTML 1.0 Strict